Kamuoyu Bilgilendirmesi

kayserispor_038 tarafından tarihinde yayınlandı

Kifayetsiz yerel bir siyasetçinin, Kayserispor üzerinden yaptığı, Kayserispor’a zarar vermeye matuf, şahsi muhalif siyasi ikbal beklentilerine yönelik açıklamalarını büyük bir üzüntü ile okuduk. Kayserispor’un ismini bilmek dışında Kayserispor ile alakası olmayan, bir gün olsun Kayserispor ile dertlenmeyen bu siyasetçinin siyasi rant elde etmeye yönelik açıklamaları tam bir fırsatçılıktır. Bu siyasetçinin hedef aldığı, cesaret edip adlarını vermediği, her biri Kayseri şehri ve Kayserispor sevdalısı olan, İlimizin şerefli ve onurlu tüm siyasetçilerini lekeleyen, onları haksız bir şekilde töhmet altına sokan açıklamalarına Kayserispor Başkanı olarak bir cevap verme gereği görüyorum. Bu hadsiz siyasetçi, besbelli ki ilimizin ve ülke futbolunun gerçeklerinden uzak ve kopuk bir hayat sürmektedir. Kayserispor da diğer tüm Anadolu kulüpleri gibi şehirlerinden aldıkları maddi destekler ile hayatta ve ayakta kalabilmektedir.

Bugün Anadolu Futbolu şeklinde isimlendirilen ve İstanbul Kulüplerinin hakimiyetini zaman zaman kıran, kupalar kazanan ve bu şekilde illerinin gururunu, onurunu yücelten Kulüplerimiz ile İstanbul Kulüplerinin dinamiklerini karıştırmamak ve farklılıklarını anlamak gerekmektedir. Başta Kayseri halkımız olmak üzere Kayserili iş insanlarımız, yerel yöneticilerimiz ve merkezi yöneticilerimiz, ilimizin gururu siyasetçilerimiz, Anadolu’nun Futbol Merkezlerinden biri olan Kayserispor için her daim maddi ve manevi destek olmuştur. Kayserispor’un yükselişinde, kazandığı kupa ve zaferlerde bir şehrin topyekun desteği ve bağlılığı belirleyici olmuştur. Söz konusu kifayetsiz bu yönetici bu gerçeklerden bir haberdir. Onun anlayışında; onun siyasi düşüncesinde olmayanların sporda başarılı olması tahammülü zor bir durumdur. Onun anlayamadığı gerçek ise bu başarının siyaset üstü bir başarı olduğu ve siyasi her türlü düşünceden bağımsız bir şekilde sağlanmış olmasıdır. Kayserispor, Kayseri ilinin ortak bir değeridir ve tüm Kayserilerinin ortaklaşa bir sevdasıdır. Kayserililer bu sevdayla kulüplerine bağlanırken siyasi farklılıkları göz ardı eder ve bu anlayış ile Kayserispor’u karşılıksız severler. Hiçbir Kayserispor’lu söz konusu kifayetsiz siyasetçi gibi kafatasçı bir anlayış ile birbirini ötekileştirmez. Ayrımcılık yapmaz. Bunun içindir ki Kayserispor’u seven herkes renklerine ve armasına sevdalıdır.

Kayserispor her ne kadar bir özel hukuk tüzel kişiliği ise de Kayserispor’un her kuruşu bizim inancımıza ve anlayışımıza göre devlet malı mahiyetindedir. Kayserispor’un sahip olduğu maddi değerler hiç kimsenin kendi malı değildir. Kayserispor’un sahip olduğu tüm maddi değerler Kayseri halkındır ve yönetmek için bizlere emanet edilmiştir. Geçmişten bugüne bu anlayış değişmemiştir. Kayserispor Başkanları kendilerine teslim edilen emaneti bu anlayış ile yönetmek ve Kayserililere hesap vermekle yükümlüdür. Bugün kamuoyunda tartışmaya açtığımız hesap verme konusu bu yükümlülüğün zorunlu bir gerekliliğidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ve Kanunlarında hesap verme yükümlülüğü olan yöneticilere hesap sormaya yetkili merciiler tek tek tanımlanmıştır. Gerek idari gerekse yargı mercileri önünde hesap vermek Kulüp Yöneticilerinin kanuni bir görevidir. Hiçbir Kulüp Başkanı kanunların üzerinde değildir ve herkes gibi Kulüp Başkanları da dönemlerinin hesabını vermek mecburiyetindedir. Hesap vermek kötü bir durum değildir. Korkmamak gerekir. Hesap soranları, neden hesap soruyorsun diye eleştirmek, hesap vermemek için yan yollara sapmak ahlaksızlıktır. Hesap sorulan noktalarda bunun altında başka nedenler aramak ve bunu siyasi yaklaşımlar ile farklı mecralara taşımak da ahlaksızlıktır.

Kifayetsiz bu siyasetçinin, kendisinin de desteklemesi ve takdir etmesi gereken “kanun önünde hesap sormayı” kendi siyasi düşüncelerine konu etmesi, konuyu bağlamından çıkararak adli bir konuyu siyasete malzeme etmesi anlaşılabilir bir durum değildir. Ancak yapılan bu açıklamaların siyasi ahlaksızlık olduğu tartışmasızıdır. Ben Kayserispor Başkanı olarak bu siyasetçiye sormak isterim bugüne kadar Kayserispor için sen ne yaptın. Kayserispor bu kadar büyük mali problemlerle boğuşurken sen neredeydin. Bugün yapmış olduğun bu durumda “akbabalık” değil midir. Bu zihniyette olanları uyarıyorum. Kayserispor ölmemiştir. Bir delikanlı gibi sağlıklı ve kendi ayakları üstünde durmaktadır.

Kayserispor, Kayseri sevdalıları için “akbabalara” yem edilmeyecek kadar değerli ve önemlidir. Buradan size siyasi rant çıkmaz. Kayserispor’a bir fayda sağlamak istiyorsanız, siyasi düşüncelerinizden arınarak, fırsat kollamadan, her daim Kayserispor’a hizmet edebilirsiniz. Kayserispor’u siyasi rant elde etmek için bir sıçrama tahtası olarak görmeyin, bunun Kayserispor’a hiçbir faydası yoktur.

Bugüne kadar Kayserispor’un mevcudiyetini sürdürmesi hususunda hiçbir karşılık beklemeden bizimle mücadele eden, bizimle gülüp bizimle tasalanan ilimizin tüm siyasetçilerine şükranlarımızı sunuyor, onları demogojik, popülist söylemler ile hedef alan siyasi anlayışı şiddetle kınıyoruz. Kifayetsiz bu siyasetçinin kendisine siyasi rant devşirmek amacıyla, Kayserispor’u siyasi emellerine alet etmek isteğini görüyor ve bu yaklaşımı reddediyoruz. Bu kifayetsiz siyasetçiye ellerini değil düşüncesini bile Kayserispor’un üzerinden çekmesini tavsiye ediyoruz.

Ali Çamlı – Kayserispor Başkanı

Kategoriler: Genel

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir